Heb je vragen?      0512543083   /   0644209104   of email naar info@afrotoko.nl

Attiéké, een typisch Zuid-Ivoriaans gerecht, is een cassave-griesmeel (garri). Het wordt
geserveerd met vlees of vis in combinatie met een tomaat-uiensaus.

Ingrediënten:

  • 500 g attiéké-griesmeel (grove garri)
  • Ongeveer 1 kg vis (in zijn geheel of in plakjes gesneden)
  • 1/2 glas olie (5 cl)

Voor de tomaat-uiensaus:

  • 2 fijngehakte uien
  • 1 grote tomaat, van zaadjes ontdaan en fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 blokje bouillon
  • 1 glas water (10 cl)
  • 2 eetlepels pinda-olie
  • sap van een citroen
  • zout
  • peper
  • chilipoeder

Bereiding:

  1. Giet de grove garri in een schaal en haal het met de vingers uit elkaar, zodat er geen
    klontjes meer zijn.
  2. Stoom de garri in de bovenkant van een couscouspan gevuld met zout water (of in een
    vergiet boven een pot met kokend zout water) gedurende 15 minuten. Roer af en toe.
  3. Bak ondertussen uw vis in hete olie en haal van het vuur wanneer deze gaar is.
  4. Bereid intussen ook de  tomaten-uiensaus. Bak de ui en de knoflook gedurende 2
    minuten in hete olie. Roer de tomaat erdoor, voeg het verkruimelde bouillonblokje,
    citroensap, zout, peper en chilipeper toe. Laat nog 2 minuten sudderen, voeg dan het
    glas water toe en laat het sudderen totdat het vocht volledig is opgenomen.
  5. Plaats de attiéké op een schaal, leg de vis ernaast en bedek hem met de tomaten-
    uiensaus.

Deel dit bericht met je vrienden:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on linkedin
LinkedIn

Geef een reactie

Kip fonio

Dit recept is van Malinese afkomst. Het is gemaakt meestal tijdens de feesten van Korita en Tabaski en om buitenlanders te verwelkomen. Dit recept kan

Meer zien »

Kip Kedjenou

In Ivoorkust wordt Kedjenou meestal geserveerd met Attiéké (een klassiek gerecht van gefermenteerde en geraspte cassave dat wordt gestoomd zoals couscous) maar het kan ook

Meer zien »
Sluit Menu