Heb je vragen?      0512543083   /   0644209104   of email naar info@afrotoko.nl

Dit recept is van Malinese afkomst. Het is gemaakt meestal tijdens de feesten van Korita en Tabaski en om buitenlanders te verwelkomen. Dit recept kan worden gemaakt met kip, vlees of vis.

Ingrediënten:

1 kip
3 grote rode tomaten
4 eetlepels geconcentreerde tomaat
4 grote uien
1 teentje knoflook
1/2 glas olie
2 blokjes Maggi of zout
2 grote wortels
1 raap
1 grote kool
2 grote aardappelen
selderij
1 zak voorgekookte fonio
4 okra (of okra poeder)
zout en peper

Bereiding:

  1. Bereid de saus voor: was en snijd de kip. Pel de uien, knoflook en groenten.
  2. Bak de stukjes kip in een pot en leg apart.
  3. Snijd in kleine uien, tomaten, wortels, raap en doe alles in de pot.
  4. Doe het tomatenconcentraat, zout en peper.
  5. Laat het 15 minuten sudderen en voeg dan 2 liter water plus gekookte stukken kip toe.
  6. Laat het 30 minuten sudderen, voeg dan de geperste knoflook en bleekselderij toe, plus de kool in 4 gesneden en de aardappelen in tweeën gesneden.
  7. Bereid de fonio voor: voeg lauw water toe aan de fonio, laat 15 minuten staan en stoom.
  8. In een kleine steelpan, kook de okra en verpletter ze.
  9. Meng de geplette okra met gekookte fonio en zout. Serveer warm.

Deel dit bericht met je vrienden:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on linkedin
LinkedIn

Geef een reactie

Kip Kedjenou

In Ivoorkust wordt Kedjenou meestal geserveerd met Attiéké (een klassiek gerecht van gefermenteerde en geraspte cassave dat wordt gestoomd zoals couscous) maar het kan ook

Meer zien »

Attiéké met Vis

Attiéké, een typisch Zuid-Ivoriaans gerecht, is een cassave-griesmeel (garri). Het wordt geserveerd met vlees of vis in combinatie met een tomaat-uiensaus. Ingrediënten: 500 g attiéké-griesmeel (grove garri)

Meer zien »
Sluit Menu