Heb je vragen?      0512543083   /   0644209104   of email naar info@afrotoko.nl

In Ivoorkust wordt Kedjenou meestal geserveerd met Attiéké (een klassiek gerecht van gefermenteerde en geraspte cassave dat wordt gestoomd zoals couscous) maar het kan ook worden geserveerd met fufu of rijst.

Ingrediënten:

  • 1 grote kip van 2,5 kg – in stukken gesneden
  • 4 kleine aubergines, geschild en in stukjes gesneden
  • 6 okra’s, schoongemaakt en in stukjes gesneden
  • 2 uien, fijngesneden
  • 1-2 hete chilipepers, fijngesneden
  • 4 grote tomaten, geblancheerd, geschild en in stukjes gesneden
  • 3 cm lengte verse gember, geschild en geraspt (of meer – belangrijk ingrediënt in dit recept!)
  • 2 laurierbladeren
  • 1 takje tijm
  • 2 kruidnagels
  • 4 teentjes knoflook, geplet en fijngehakt
  • 120 ml verse kippenbouillon
  • 1 eetlepel pindaolie
  • Zout en peper naar smaak
  • 1 grote pan met deksel, die in de oven kan

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 160° C.
Indien u wil mag u de kip aanbraden, maar het hoeft niet!
Leg alle ingrediënten in de pan en roer tot alles goed gemengd. Dek de pan af met aluminiumfolie en doe dan het deksel erop.
Plaats in de oven en vergeet niet om de pan om 10 minuten te schudden tijdens het kookproces – de kooktijd is ongeveer 1-1,5 uur (hangt van de kip af) – het schudden is van levensbelang

Neem de pan uit de oven en laat 10 minuten rusten voor het serveren.

Deel dit bericht met je vrienden:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on linkedin
LinkedIn

Geef een reactie

Kip fonio

Dit recept is van Malinese afkomst. Het is gemaakt meestal tijdens de feesten van Korita en Tabaski en om buitenlanders te verwelkomen. Dit recept kan

Meer zien »

Attiéké met Vis

Attiéké, een typisch Zuid-Ivoriaans gerecht, is een cassave-griesmeel (garri). Het wordt geserveerd met vlees of vis in combinatie met een tomaat-uiensaus. Ingrediënten: 500 g attiéké-griesmeel (grove garri)

Meer zien »
Sluit Menu