Heb je vragen?  0512543083 of email naar info@afrotoko.nl
Stichting “Be Wise Buy Wise”

Stichting “Be Wise Buy Wise”

Met de verkoop van tweedehands witgoed en meubels in de winkel aan de Zuidkade in Drachten kan de stichting Be wise Buy wise hulp bieden aan kansarme kinderen in Ghana.

De winkel is in februari van 2015 geopend aan de Zuidkade 85 in Drachten. De Stichting Be Wise Buy Wise is opgericht door Abigail Kobiaah en heeft als doel het ondersteunen van kansarme kinderen in Ghana, weeskinderen en kinderen uit de allerarmste gezinnen. Het geld dat in Drachten met de verkoop wordt verdiend gaat, na aftrek van kosten als huur naar Bioh Memorial Children’s Village in het dorp Anyanso, regio Ashanti in Ghana.

Nieuw dorp

Dit project is in het jaar 2000 opgericht door Fred Seng en Opanin Akwasi Addae, een oom van Abigail. Samen hebben ze met hup van anderen een compleet nieuw dorp gebouwd voor de kansarme kinderen. Hoewel er niet veel geld is, werd er door de jaren heen steeds meer vernieuwd, bijgebouwd en ontwikkeld. Op die manier kunnen kinderen worden geholpen met onderwijs, voedsel, onderdak en kleding.

Abigail Kobiaah heeft al sinds jaren haar eigen Afroshop aan de Zuidkade in Drachten met een kapsalon, Afrikaanse etenswaren en verzorgingsproducten. Zij heeft altijd als wens gehad om Bioh Memorial Children’s Village te helpen, als zij de kans zou krijgen. Toen een tijd terug het pand naast haar winkel vrijkwam heeft zij besloten om dit er bij te huren. Samen met enkele andere mensen is besloten om tweedehands producten te gaan verkopen waarvan de opbrengst, na aftrek van de kosten, naar Bioh Memorial Children’s Village gaat.

Donaties

De stichting verkoopt tweedehands witgoed (wasmachines, vriezers, koelkasten, fornuizen en dergelijke), kantoormeubilair en woninginrichting. De stichting streeft er naar om nette en schoongemaakte producten aan te bieden. Een aantal vrijwilligers werkt hard om de winkel optimaal te laten functioneren. De stichting is vooral afhankelijk van de inbreng van goederen en donaties, maar heeft al veel hulp gekregen van grote concerns. Zo doneerde de Nederlandse Aardolie Maatschappij in Assen heel veel kantoormeubilair om te verkopen voor het goede doel. Ook kleinere bedrijven en particulieren dragen de stichting een warm hart toe en brengen goederen.

Op dit moment wordt het grootste deel van de verkopen nog bereikt via advertenties op Marktplaats. Abigail Kobiaah hoopt dat mond-tot-mond reclame en gratis publiciteit zorgen voor een betere bekendheid bij de bevolking. ,,Omdat wij pas sinds dit jaar officieel de deuren hebben geopend, moet de toeloop naar onze winkel nog op gang moet komen. Maar iedereen is van harte welkom om eens een kijkje te nemen. Zit er wat leuks bij, dan is dat heel erg fijn. Zit er niks voor u bij, dan waarderen wij het heel erg dat u de moeite heeft genomen om eens langs te komen.”

Sluit Menu
×
×

Winkelmand