Bioh kids village

De stichting “Be Wise Buy Wise” helpt kinderen in Ghana.

Help kansarme kinderen in Ghana

Door tweedehands goederen te verkopen, helpt de stichting “Be Wise Buy Wise” kansarme kinderen in Ghana.

Wij willen graag aan u de in 2015 opgerichte Stichting Be wise Buy wise voorstellen. Het lijkt vreemd dat wij beginnen met de naam Abigail Kobiaah terwijl wij daarna schrijven dat wij de stichting aan u willen voorstellen. Dit is een schijnbare tegenstelling. Het is namelijk mevrouw Abigail Kobiaah geweest die deze stichting heeft geïnitieerd. Abigail Kobiaah heeft al sinds jaren haar eigen Afroshop aan de Zuidkade in Drachten met een kapsalon, Afrikaanse etenswaren en verzorgingsproducten. Zij heeft altijd als wens gehad om hulp aan weeskinderen en kansarme kinderen in Ghana te bieden. De Bioh Memorial Children’s Village bood haar deze kans. Om deze broodnodige hulp te bieden heeft zij samen met de heren Pietersma en Mintes deze stichting opgericht.

Een jaar na de oprichting van deze stichting  is onze huidige kringloopwinkel op het adres Zuidkade 85a, 9203 CP te Drachten opgestart. Onze stichting werkt Nederland breed. Onze activiteiten bestaan niet alleen uit de exploitatie van een kringloopwinkel in keukens. Wij handelen inmiddels ook in gebruikte meubels, apparatuur, schoeisel en textiel, bedrijfsinventarissen, bouwmaterialen en gereedschappen  en allerhande kringloopgoederen.  Hier is recent ook nog eens de multiculturele en multireligieuze zorg- en zorgbemiddeling bijgekomen. Deze activiteit vindt plaats op grond van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) en bestaat uit het verlenen van individuele begeleiding aan klanten, uit de  huishoudelijke ondersteuning die zij nodig hebben en uit het beschermd multicultureel wonen.

Stichting "Be wise Buy wise"

Helpt kansarme kinderen in Ghana

Maar waar het allemaal om blijft draaien is het bieden van hulp aan weeskinderen en kansarme kinderen in Ghana. Dat is de ‘drive van Stichting Be wise Buy Wis. Een erg belangrijke onderdeel van die hulp is onderwijs voor deze kinderen, alsmede voedselhulp, onderdak en kleding. Een familielid van Abigail Kobiaah, de heer Opanin Akwasi Addae, heeft het project genaamd Bioh Memorial Children’s Village in Anyanso- Ghana- begin 2000 opgestart. Dit heeft hij gedaan in samenwerking met de heer Fred Seng. Deze twee heren hebben samen met vele vrijwilligers een compleet dorp gebouwd voor deze kansarme kinderen. Dit alles heeft natuurlijk de nodige moeite gekost door een gebrek aan voldoende financiële middelen. Door de jaren heen is er steeds meer vernieuwd, bijgebouwd en ontwikkeld. Wij zijn zeer blij dat wij als Stichting Be Wise Buy Wise ons steentje aan dit alles kunnen bijdragen.

Als Stichting Be Wise Buy Wise hopen wij dat de kinderen die vandaag worden geholpen morgen niet zullen vergeten dat er ergens op de wereld mensen waren die om hen gaven zonder hen te kennen, ongeacht de religie, etniciteit of geslacht. Wij zijn ervan overtuigd dat als deze kinderen eenmaal volwassen zijn geworden, zij  anderen in nood zullen helpen. Zij weten immers dat hulp wordt gewaardeerd! Zo maken we de wereld met z’n allen mooier.

Namens de Stichting Be Wise Buy Wise,
Shopping cart
Inloggen

Nog geen account?

Start typing to see products you are looking for.