De voordelen van Castor Olie

Ricinusolie (Castorolie) wordt vaak gebruikt om nagels, haar en wimpers te versterken. Perfect voor het herstellen en voeden van droog, gedevitaliseerd, gespleten haarpunten, broos of kroeshaar. Het is bekend dat castorolie de haargroei bevordert.

Ricinusolie wordt gemaakt door olie uit de zaden van de Ricinus communis-plant te halen. Deze zaden, die bekend staan als castorbonen, bevatten een giftig enzym dat ricine wordt genoemd. Het verwarmingsproces dat ricinusolie ondergaat, deactiveert het echter, waardoor de olie veilig kan worden gebruikt.

Een natuurlijke vochtinbrengend voor de huid

Ricinusolie is rijk aan ricinolzuur, een enkelvoudig onverzadigd vetzuur. Deze soorten vetten werken als bevochtigingsmiddelen en kunnen worden gebruikt om de huid te hydrateren. Bevochtigers houden vocht vast door waterverlies door de buitenste laag van de huid te voorkomen.

Ricinusolie is dik, dus het wordt vaak gemengd met andere huidvriendelijke oliën zoals amandel-, olijf- en kokosolie om een ultra-hydraterende vochtinbrengende crème te maken.

Ontstekingsremmende effecten

Ricinolzuur, het belangrijkste vetzuur dat in ricinusolie wordt aangetroffen, heeft indrukwekkende ontstekingsremmende eigenschappen. Afgezien van het potentieel van ricinusolie om ontstekingen te verminderen, kan het de droge, geïrriteerde huid bij mensen met psoriasis helpen verlichten, dankzij de hydraterende eigenschappen.

Houdt uw haar en hoofdhuid gezond

Door regelmatig vetten zoals ricinusolie op het haar aan te brengen, wordt de haarschacht gesmeerd, waardoor de flexibiliteit toeneemt en de kans op breuk kleiner wordt. Vanwege het vermogen van castorolie om ontstekingen te verminderen, kan het een effectieve behandeling zijn voor roos die wordt veroorzaakt door seborroïsche dermatitis.

Kokos Olie

Deze heerlijk geurende olie is essentieel voor de droge huid en beschadigd haar. Ultra voedend, maar toch geschikt voor alle

De voordelen van Castor Olie

Ricinusolie (Castorolie) wordt vaak gebruikt om nagels, haar en wimpers te versterken. Perfect voor het herstellen en voeden van droog,

Brandnetel Olie

Brandnetelolie (Urtica) is een waardevol product voor de verzorging van huid, haar, wimpers en wenkbrauwen. Het staat al eeuwen bekend

Shopping cart
Inloggen

Nog geen account?

Start typing to see products you are looking for.